O nama

Tko smo mi i zašto je naša priča važnaNakon što smo veći dio života proveli u vođenju uspješne obiteljske tvrtke balansirajući između brojnih poslovnih obveza i podizanjem naše djece shvatili smo da se sve to odrazilo i na naše zdravlje, kao što to i biva s većinom današnjih obitelji, jednostavno IZGORIŠ. 

Odlaskom u mirovinu, dobili smo mogućnost da promijenimo život za 360 stupnjeva te smo zamijenili gradski život seoskim i vratili se prirodi. Naš cilj je staviti zdravlje na prvo mjesto jer jedino tako možemo biti sretni, pomoći sebi i svojima kao i mnogim drugima obiteljima. Sada znamo da je to bila ispravna odluka.

Istražujući naišli smo na informacije o Bogom danoj biljci: SIBIRSKOJ BOROVNICI.

OPG Marica Hlevnjak pokrenut je 2017 na površini od 1000 kvadrata u Velikom Trgovišću  u sastavu Krapinsko – zagorske županije na granici prema Zagrebačkoj županiji koja je udaljena od grada Zagreba svega tridesetak kilometara.

Poznato je da je to područje idealno za uzgoj ekoloških kultura zbog konfiguracije terena, kvalitete tla, razmještajem stanovnika i održavanje tradicionalnog načina življenja na manjim posjedima koje omogućuje veću kvalitetu zraka zbog manjeg industrijskog onečišćenja što nam je bio i cilj.

Na našem posjedu 2017 godine zasadili smo 600 sadnica sorte: Nimfa, Morena, Wojtek, Zojka, Bakzc. Velikan, Leningradski Velikan, Docz. Velikana, Vostorg, Honeybee, Jugana iz Poljske s certifikatom koje su uzgojene in vitro postupkom od ovlaštenih eko uzgajivača sadnica.

100% organski uzgoj

Bez dvojbe smo odlučili da idemo na 100% organski uzgoj koji se bazira isključivo na prirodnom gnojenju odležanog kozjeg gnojiva, apstinenciju svakog oblika agrokemijskih sredstva koju smo zamijenili ekološkim špricanjem s mlijekom i kefirom te kupkama od divlje koprive, zelenoj obradi zemlje bez strojeva uz puno ljubavi  te ručno branje kako se zrele bobice ne bi oštetile i kako bi zadržale sve svoje nutritivne vrijednosti kojih je mnogo i tako došle i do vaših stolova.

Svaki uzgajivač ekološkog proizvoda mora izabrati Nadzorno tijelo ovlašteno za kontrolu ekološke proizvodnje, tako i mi svake godine podliježemo strogoj kontroli i dobivamo certifikat o zdravstvenoj ispravnosti naših proizvoda.

Iako naše imanje obiluje bumbarima i pčelama zidaricama koje su glavni oprašivači sibirskih borovnica u  planu je još i postavljanje hotela za kukce radi uspostavljanja i brige suživota korisnih kukaca te poticanje bioraznolike flore i faune na našem zemljištu kao i velika zahvala za sve ono što već sada rade za zdravlje naših biljaka.

Tko smo mi smo vam upravo napisali a zašto je to važno pitate se dok upravo sada ovo čitate. 

Naš život samo je jedna od priča u današnjoj svakodnevici koji ste već negdje čuli.

Priča o ljudima koji su se nakon dugo godina okrenuli nazad sebi i kako su se tek tada upoznali sa srećom i mirom kroz suživot u prirodi a koliko se te radosti pretače u naše grmove koje kroz cijelu godinu obrađujemo, mazimo i pazimo u nadi da će jednoga dana biti dijelom neke vaše životne priče.

Mi ne znamo ako će možda naše bobice  krasiti neku vjenčanu tortu kao krunu vaše ljubavi, biti dio vašeg buđenja prema prirodi u obliku sokova ili budu samo mala slatka poslastica koju djeca čupkaju u letu na nekom obiteljskom susretu ali znamo da radimo prema dobivanju vašeg povjerenja tako da ostanemo dosljedni sebi i našim bobicama u organskom uzgoju te se veselimo vašim narudžbama i životnim pričama.

 Obratite nam se s povjerenjem čekamo Vas .

Obitelj Hlevnjak